Menu
Your Cart

Обект Хибридна соларна система 3,70 kWp

Хибридна соларна система с пикова фотоволтаична мощност до 3705 Wp - с акумулаторен блок и свързана към мрежата, изцяло за собствени нужди. Системата допринася за намаляване сметките за електроенергия на еднофамилно семейство. Фотоволтаичните панели, използвани в инсталацията са от поликристален тип, с пикова мощност от 285Wp. Използвали сме 1 брой хибриден инвертор с мощност от 5,5 kW, който не позволяват връщането на излишната електроенергия обратно в мрежата, като я съхраняват единствено в акумулаторите. Системата позволява надграждане с допълнителна соларна мощност до максимално 6.5 kWp.

 

Системата работи успоредно с мрежата, като при недостиг на енергия от фотоволтаичните панели допълнителната консумация бива покрита от акумулаторния блок, а при нов недостиг и от електроразпределителната мрежа, като соларните панели винаги са приоритетното захранване. Акумулаторният блок може да осигури до 10kWh автономно захранване при пълен заряд на акумулаторните батерии.

Инсталацията покрива между 40-85% от разходите за електроенергия на нашия клиент, в зависимост от сезона на експлоатация на съоръжението.

 

Обща инсталирана мощност: 3,70 kWh

Брой соларни панели: 13 бр. х 285 Wp

Инвертор: Хибриден соларен инвертор - 5,5 kW

Годишна производителност на ел.енеригя: 5,77 MWh

Тип на панелите: Монокристални

Батерии: 8 бр. Ultracell AGM 200Ah

Предназначение: Хибридна система за собствени нужди

Местонахождение: Румъния

Снимки 

  •  
  •