Инвертори Sorotec: Пълно ръководство за избор и инсталация


Разглеждане на продуктовата гама на Sorotec

Когато става въпрос за фотоволтаични системи, изборът на правилния инвертор е от съществено значение за оптимизиране на ефективността и надеждността. Соротек продукти предлагат широка гама от инвертори, които могат да отговорят на разнообразните нужди на соларните приложения. От основни модели до напреднали хибридни системи, Sorotec има решение за всеки тип соларен проект.

Основни характеристики на инверторите Sorotec:

 • Широк спектър от мощности: от малки домашни системи до големи промишлени приложения
 • Разнообразие от функционалности: включват чист синусоидален изход, MPPT контролер и комуникационни портове
 • Съвместимост с различни видове фотоволтаични панели: гарантират работа с широк спектър от панели
 • Интелигентно управление на енергията: за оптимално използване на произведената електроенергия

Видове инвертори Sorotec:

 1. Стандартни онгрид (ON GRID)инвертори: Подходящи за системи, свързани към електрическата мрежа. Тези инвертори превръщат постоянния ток от фотоволтаичните панели в променлив ток, който може да бъде използван в домакинството или предаден обратно в мрежата.
 2. Офгрид инвертори (OFF GRID): Идеални за места без достъп до електрическа мрежа. С тези устройства можете да съхранявате излишната електроенергия в батерии за по-късно използване.
 3. Хибридни инвертори: Комбинират функциите на онгрид и офгрид устройства, предлагайки гъвкавост и автономност в случай на прекъсвания на мрежата.

Подходящост за различни приложения:

Домашни системи:

 • Малки до средни онгрид инвертори
 • Хибридни модели при желание за добавяне на батерии

Бизнес и промишленост:

 • Високомощностни онгрид инвертори
 • Хибридни системи за непрекъснато електрозахранване (UPS)

Ревю на хибриден инвертор Sorotec Revo

Висока ефективност и надеждност

Хибридният инвертор Sorotec Revo се отличава с висока ефективност и надеждност. Ето някои от ключовите аспекти, които го правят предпочитан избор за множество соларни системи:

 • Оптимизирана производителност: Инверторът гарантира максимална ефективност при преобразуването на електрическата енергия, което води до минимални загуби и по-голяма икономия на ресурси.
 • Дълготрайна работа: Конструкцията и компонентите на Sorotec Revo са избрани така, че да осигурят продължителна и безпроблемна работа, като по този начин предлагат сигурност на инвестицията.
 • Съвместимост с различни типове батерии: Устройството успешно работи както с оловно-киселинни, така и с литиево-йонни батерии, позволявайки лесна интеграция в различни енергийни системи.

Защита и сигурност

Интегрираната защита на хибридния инвертор Sorotec Revo е основен фактор за неговата надеждност:

 • Защита от пренапрежение: Инверторът включва функционалности за автоматично откриване и реагиране при пренапрежение, предотвратявайки потенциални щети.
 • Надеждни безопасностни стандарти: Sorotec Revo е проектиран в съответствие с международните стандарти за безопасност, което допринася за спокойствие при неговата употреба.

Дизайн и размери

Модерният дизайн и компактните размери на хибридния инвертор Sorotec Revo предоставят гъвкавост при избора на местоположение за монтаж:

 • Елегантен външен вид: Стилен дизайн, който позволява лесно вписване в интериора или

Функционалност:

Инверторите от серията Revo предлагат, множество функции:

 • Поддържат почти всички LiOn батерии на българския пазар: Pylontech, Weco, Soltaro и т.н.
 • Могат да работят в 3 режима: режим SBU, SUB и UPS при режим SBU системата работи с приоритет Соларни модули->Батерия-> Мрежа, SUB - соларни модули->мрежа->батерия и режим UPS - Мрежа->Солар+батерия.
Сравнение с останалите производители на инвертори на пазара

В света на соларната енергетика има много производители на инвертори, които предлагат различни продукти. Два от тези производители са Deye и Huawei. Позволете ни да анализираме как Sorotec се справя в сравнение с тези две компании.

Deye/Sunsynk Инвертори

 • Плюсове: Deye предлагат широк спектър от инвертори, включително хибридни инвертори и мрежови инвертори, които са известни с висока ефективност и дълъг живот. Инверторите на Deye позволяват ползване на соларна енергия дори и консумираната мощност да надвишава тази на инвертора, при опрестеният модел на Sorotec при подобен казус се включва Bypass и цялата консумация се захранва от мрежата, докато консумираната енергия не стане равна или под тази на инвертора. По-безшумни са, разполагат с таймери за програмиране на работа, трифазните модели предлагат балансиране на фазите.
 • Минуси: Въпреки високата ефективност и много допълнитлени функционалности, инверторите Deye са значително по-скъпи в сравнение с други брандове като Sorotec. Освен това, поддръжката след продажбите може да бъде ограничена, тъй като малко специалисти са наясно с техният софтуер и хардуер.

Huawei Инвертори

 • Плюсове: Huawei е глобален лидер в областта на технологиите и предлага инвертори с иновативни функции като управление през смартфон и надстроена защита. Тяхната продуктова линия обаче предимно включва мрежови инвертори, които са изключително ефективни и надеждни. Като Huawei предлагат допълнителна опция за добавяне на акумулаторна група, като единствените поддържани батерии са тези на Huawei Luna. Системите на Huawei са по-търсен избор при изготвяне на по-големи проекти
 • Минуси: Инверторите на Huawei често изискват по-сложна инсталация и могат да бъдат по-скъпи от други брандове. Имат доста по-малко функционалности относно мениджмънта на акумулаторната група. За разлика от инверторите Deye и Sunsynk не могат да се справят добре с небалансирани товари при трифазните системи

Сравнявайки Sorotec с Deye и Huawei, можем да забележим, че Sorotec предлага конкурентни продукти на много достъпни цени, като се направи компромис във възможностите на устройството. Въпреки това, изборът на подходящ инвертор зависи от специфичните нужди на всеки проект. Независимо от избора ви, обаче, е важно да разчитате на опитен доставчик като XPI LTD за професионална инсталация и поддръжка.

Преимущества и услуги на XPI LTD в областта на соларните системи и инверторите

Когато става въпрос за соларни системи, изборът на партньор за инсталация и поддръжка е от решаващо значение. XPI LTD предлага компетентност и опит в тази област, като осигурява висококачествени услуги, които отговарят на индивидуалните нужди на всеки клиент.

 • Продажба: XPI LTD разполага с широка гама от продукти за соларни системи – от фотоволтаични панели и инвертори до контролери и батерии. Компанията предлага конкурентни цени и гарантирано качество.
 • Инсталация: С опитен екип, който работи повече от 12 години в сектора, XPI LTD гарантира професионално изпълнение при монтаж на соларни системи. Инсталациите се извършват според най-високите стандарти.
 • Поддръжка: Предлагането на дългосрочна поддръжка е ключов аспект от услугите на XPI LTD. Клиентите могат да разчитат на надеждна подкрепа както по време на гаранционния период, така и след него.

Защо да изберете XPI LTD?

 1. Персонализирани решения: Целта е да предотвратите проблемите с недостатъчно размерени системи и употребата на компоненти с ниско качество, които могат да доведат до по-високи разходи след 2-3 години.
 2. Бърз сервиз: Бързата реакция при нужда от обслужване е важна част от ангажимента на XPI LTD към своите клиенти.
 3. Доверие: Стотици успешно изпълнени проекти и положителни отзиви от клиенти говорят сами по себе си за качеството и надеждността на услугите, предоставяни от XPI LTD.

XPI LTD е вашата надеждна подкрепа в света на соларната енергия – от планирането и инсталацията до поддръжката на вашата фотоволтаична система.