Как да избера соларните си панели? Ръководство за избор на соларно оборудване

Автор admin 07/03/2019 0 Коментари

 

Инсталирането на система за домашна слънчева енергия е интелигентна финансова инвестиция за много собственици. Като оценявате оферти от соларни компании, има много различни фактори, които трябва да вземете под внимание - оборудването, което избирате за вашата система, възможностите ви за финансиране и инсталатора, който сте избрали, оказват влияние върху вашите слънчеви спестявания. Това ръководство ще ви помогне да оцените различните соларни панели и инвертори, така че да можете да изберете най-доброто оборудване за вашия дом.

Съществуват два основни компонента на соларната система, свързана към мрежата: самите слънчеви панели, които създават електричество от слънчева светлина, и инверторът, който преобразува електричеството във форма, която можете да използвате във вашия дом. Някои от тях включват и система за наблюдение, която ви позволява да следите колко енергия произвеждате и използвате. И докато соларните батерии все още не са достигнали до масово използване, напредването на технологиите прави възможно собствениците на жилища да обмислят включването на батерии в своята система.

 

Как да изберем нашите слънчеви панели в 3 стъпки?

  • Определете ефективността на избраният от вас слънчевия панел и го сравнете с тези на пазара, които са средно с 16-18% КПД
  • Проверете гаранциите на производителя на соларните панели /текущо състояние за индустрията от 10-25 години/
  • Сравнете разходите с относителната ефективност - ефективността е важна, но най-ефективните панели не винаги са с най-добрата стойност.

 

Какви критерии трябва да използвам при избора на слънчев панел?


Можете да оцените слънчевите панели по няколко основни параметъра: производителност, дълготрайност и качество на производителя.

Количеството електроенергия, което даден соларен панел може да произведе, зависи от няколко фактора, включително мощност, толеранс на мощността, ефективност и температурен коефициент. Взети заедно, тези фактори ще ви покажат колко енергия ще може да генерира панелът ви.

Също така ще искате да разгледате показателите за качеството на производителите на панелите. Започнете с гаранциите, които производителят предлага за оборудването си. Както всички неща, фотоволтаичните панели се разграждат и стават по-малко ефективни с течение на времето. Много производители ще гарантират, че производството на електроенергия на техните панели не пада под определен праг за двадесет и пет години. 

Повечето слънчеви панели са много издръжливи, но ако живеете в район с тежки снежни зими или силен вятър, трябва да сте сигурни, че панелите, които инсталирате, са проектирани да издържат на условията във вашия район. Потърсете панели, които отговарят на IEC 61215 стандарт за надеждност, установен от Международната електротехническа комисия (IEC). IEC 61215 използва ускорен външен стрес тест за панели, за да се гарантира тяхната дълготрайност.

Когато оценявате панелите относно производителността, дълготрайността и качеството на производителя, ще откриете, че те се разделят на категории в три групи: премиум, стандарт и икономични.

Докато някои собственици на жилища могат да изберат да инвестират в най-висококачествените, най-ефективните „премиум” панели, не забравяйте, че те ще дойдат с по-висока цена. Преминаването към слънчева енергия е подобно на закупуването на автомобил: не всеки се нуждае от Порше! Обратно, ако искате да спестите като закупите евтини слънчеви панели, вашата система може да генерира по-малко електроенергия през целия си живот, намалявайки общите спестявания. Консултирайте се с нашите специалисти, за да изберем най-доброто за вашия дом.

 

Избор на доставчик на слънчева енергия: как да избера най-подходящия инсталатор?


Вашият монтажник е един от най-важните фактори за вашата слънчева инсталация! Когато изберете соларна инсталация, трябва да прегледате техните сертификати, лицензи, резултати и репутация на пазара. Най-важното е, че един добър инсталатор ще бъде ефективен партньор, готов да ви помогне да направите най-правилният избор за инсталация. Всички инсталатори  на XPI LTD, са предварително обучени и отговарят на нашите стандарти за всички тези променливи. Който и консултант да използвате, не се страхувайте да задавате въпроси преди и по-време на инсталационния процес.

 

Коментирай