Китай пуска двулицев соларен панел, който може да произвежда до 530 W

Автор admin 09/01/2019 0 Коментари

Китайкса компания, произведе два високо ефективни двулицеви соларни панела през последният месец. Първият Високо ефективният модул за монтиране се отличава с фронтална мощност от 430 W, ефективност от 20,5%, а вторият с интегрирана мощност от 530 W, ефективност от 25,4%, както и усилване на отразена мощност от 30%. Гъвкавият соларен панел с висока ефективност тежи само 3,75 кг на кв.м.

 

Двата високоефективни модула са предназначени за разпределени системи за производство на електроенергия от фотоволтаици /соларни системи/. Подкрепена от иновациите, двете нови допълнения ще стимулират развитието на разпределеното производство на енергия.

 

Монокристалният високоефективен двукомпонентен соларен модул за настилки n-тип,използва плоски ленти за свързване на всяка клетка, което е иновативно решение за избягване на покриването на клетки от ленти и стесняване на разстоянието между клетките. Резултатът е увеличаване на ефективността на преобразуването и намаляване на разходите за енергия (LCOE).

 

В сравнение с модулите с едни и същи клетки, монокристалният двулицев фотоволтаичен модул с висока ефективност n-тип се радва на мощност от 15 W до 20 W, увеличавайки ефективността на преобразуване с 1,5%. В допълнение, комбинацията от технологията на настилката и технологията n-тип TOPcon води до редица предимства за двулицевите модули. В сравнение с монофазните модули, двулицевите соларни панели могат да генерират допълнителни 10% до 30%. Няма потенциално индуцирано разграждане (PID) и разграждане, предизвикано от нулева светлина (LID); като слабата светлинна реакция е по-добра от тази на стандартните фотоволтаични панели. 

 

Благодарение на усъвършенстваните композитни материали за капсулиране, както и на най-съвременните технологии, серията Ultra Light гъвкав модул с висока ефективност има гъвкавост, която е перфектна за огъваемите фотоволтаични модули. Той също така тежи 70% по-малко от продуктите от този вид. Леки и гъвкави, те могат да се използват в различни ситуации, като покрив с ниска носеща способност или екстериор на сграда. Освен това е са по-удобни за инсталиране. 

 

Леките и гъвкави модули позволяват бърз и лесен монтаж, който спестява материали и намалява разходите за труд. Интегрирайки съвременни технологии и оборудване, и въз основа на високоефективни фотоволтаични панели /соларни панели/, китайската компания има за цел да осигури качествени и икономически ефективни продукти и решения за индустрията.

Коментирай