Китайска компания произведе високоефективен двулицев соларен панел през последния месец. Високоефективният модул може да се похвали с фронтална мощност от 430 W, ефективност от 20,5%, интегрирана мощност от 530 W, ефективност от 25,4%, както и усилване на отразената мощност от 30%. Гъвкавият соларен панел с висока ефективност тежи само 3,75 кг на кв.м.

Високоефективният модул е предназначен основно за големи мрежови системи за производство на електроенергия от фотоволтаици (соларни системи). Подкрепено от иновациите, новото допълнение ще стимулират развитието на мрежовите системи за производство на енергия.

Монокристалният високоефективен двукомпонентен соларен модул тип-n използва плоски ленти за свързване на всяка клетка, което е иновативно решение за избягване на покриването на клетките с ленти и стесняване на разстоянието между тях. Резултатът е увеличаване на ефективността на преобразуването и намаляване на разходите за енергия (LCOE).

 

В сравнение с модулите с едни и същи клетки, монокристалният двулицев фотоволтаичен модул с висока ефективност тип-n постига нарастване на мощносттта с 15 W до 20 W, увеличавайки ефективността на преобразуване с 1,5%. В допълнение, комбинацията от използваната клетъчна технология и технологията тип-n TOPcon води до редица предимства за двулицевите модули. В сравнение с еднолицевите модули, двулицевите соларни панели могат да генерират допълнително от 10% до 30% мощност. При тях липсва потенциалното индуцирано разграждане (PID), както и разграждане, предизвикано от нулева светлина (LID), като слабата светлинна реакция е по-добра от тази на стандартните фотоволтаични панели. 

Благодарение на усъвършенстваните композитни материали за капсулиране, както и на най-съвременните технологии, серията  гъвкави модули Ultra Light с висока ефективност има гъвкавост, която е перфектна за огъваемите фотоволтаични модули. Те също така тежат със 70% по-малко от продуктите от този вид. Леки и гъвкави, те могат да се използват в различни ситуации, като монтаж върху покрив с ниска носеща способност или като екстериор на сграда. Освен това са и по-удобни за инсталиране. 

Леките и гъвкави модули позволяват бърз и лесен монтаж, който спестява материали и намалява разходите за труд. Интегрирайки съвременни технологии и оборудване, и въз основа на високоефективни фотоволтаични панели /соларни панели/, китайската компания има за цел да осигури качествени и икономически ефективни продукти и решения за индустрията.