Китай пуска двулицев соларен панел, който може да произвежда до 530 W

Автор admin 09/01/2019 0 Коментари

Китайска компания произведе високоефективен двулицев соларен панел през последния месец. Високоефективният модул може да се похвали с фронтална мощност от 430 W, ефективност от 20,5%, интегрирана мощност от 530 W, ефективност от 25,4%, както и усилване на отразената мощност от 30%. Гъвкавият соларен панел с висока ефективност тежи само 3,75 кг на кв.м.

 

Високоефективният модул е предназначен основно за големи мрежови системи за производство на електроенергия от фотоволтаици /соларни системи/. Подкрепено от иновациите, новото допълнение ще стимулират развитието на мрежовите системи за производство на енергия.

 

Монокристалният високоефективен двукомпонентен соларен модул тип-n използва плоски ленти за свързване на всяка клетка, което е иновативно решение за избягване на покриването на клетките с ленти и стесняване на разстоянието между тях. Резултатът е увеличаване на ефективността на преобразуването и намаляване на разходите за енергия (LCOE).

 

В сравнение с модулите с едни и същи клетки, монокристалният двулицев фотоволтаичен модул с висока ефективност тип-n постига нарастване на мощносттта с 15 W до 20 W, увеличавайки ефективността на преобразуване с 1,5%. В допълнение, комбинацията от използваната клетъчна технология и технологията тип-n TOPcon води до редица предимства за двулицевите модули. В сравнение с еднолицевите модули, двулицевите соларни панели могат да генерират допълнително от 10% до 30% мощност. При тях липсва потенциалното индуцирано разграждане (PID), както и разграждане, предизвикано от нулева светлина (LID), като слабата светлинна реакция е по-добра от тази на стандартните фотоволтаични панели. 

 

Благодарение на усъвършенстваните композитни материали за капсулиране, както и на най-съвременните технологии, серията  гъвкави модули Ultra Light с висока ефективност има гъвкавост, която е перфектна за огъваемите фотоволтаични модули. Те също така тежат със 70% по-малко от продуктите от този вид. Леки и гъвкави, те могат да се използват в различни ситуации, като монтаж върху покрив с ниска носеща способност или като екстериор на сграда. Освен това са и по-удобни за инсталиране. 

 

Леките и гъвкави модули позволяват бърз и лесен монтаж, който спестява материали и намалява разходите за труд. Интегрирайки съвременни технологии и оборудване, и въз основа на високоефективни фотоволтаични панели /соларни панели/, китайската компания има за цел да осигури качествени и икономически ефективни продукти и решения за индустрията.

Коментирай