Енергийна независимост със соларна система

Автор admin 09/09/2019 0 Коментари

 

Защо все повече домакинства желаят енергийна независимост?

 

 

Освен, че пести пари и прави природата по-чиста, основната мотивация за преминаването към соларни панели / фотоволтаици / и съхранение на произведената електроенергия в батериен блок е постигането на пълна или частична енергийна независимост. Повишаването на цените на електроенергията не е единственият фактор предизвикващ интерес към независимост, но и огромната сила на големите доставчици, върху които не може да бъде упражняван стабилен контрол.

 

 

Децентрализираното производство и съхранение на възобновяема енергия вече е реалност -  чрез генериране на чиста, зелена електроенергия през деня и съхранявамето и безопасно за консумация вечер.

 

Един собственик на жилище обобщава мнението на мнозина: „Хората виждат, че цените на електроенергията постоянно се покачват нагоре и нагоре. Те някак не разбират защо доставките на нефт и газ са ограничени и доставянето им тук от някои части на света трябва да е скъп бизнес. Но наблюдавайки цените, всичко изглежда върви по един път, независимо от политиката, която търговските компании следват. „И не само цените, но и непредсказуемостта. Нямам представа как ще изглеждат сметките ми след 3, 5, 10 или 20 години. И с увеличаването на цените на имотите, това е допълнителна тежест, особено за хората, които искат да оставят нещо на децата си. "

 

Контролирайте интелигентно енергийните си потоци и потребление

Основен проблем е, че генерирането на слънчева енергия не съответства на дневния ни ритъм на потребление. През деня повечето хора са на училище или на работа и се използва малко енергия. През това време слънцето грее и фотоволтаичната система генерира много слънчева енергия. Сутрин и вечер, когато приготвяме кафе, вземаме душ, гледаме телевизия или седим в стаята на електрическа светлина, системата не генерира много слънчева енергия. Дълго време нямаше алтернатива да се връща излишната електроенергия обртано в обществената мрежа и да се купува скъпа електроенергия, само когато е необходимо.

 

Едното решение на дилемата се състои в интелигентното управление на собственото потребление със система за управление на енергията. Тази система включва консуматорите на електроенергия, когато се произвежда много електроенергия. Това позволява миялната машина или помпата за басейн да работи дори когато никой не е в къщата. Уредите могат да се управляват директно или чрез превключващи се умни контакти. С напредването на технологиите и свързването на домашните електроуреди в една умна интегрирана система, ще се отворят допълнителни възможности за управление на енергията в дома в бъдеще.

 

Увеличете независимостта си със слънчеви батерии

Батерийна система за домакинствата прави съхранението и консумацията на място на слънчевата енергия надеждно и безопасно. Тя осигурява зелена енергия, когато имате нужда от нея, увеличавайки независимостта и намалявайки сметките за ток.

 

В часовете без слънце, самостоятелно генерираното електричество може да се консумира, докато батериите се изпразнят. Едва след това отново се употребява електроенергия от мрежата. В зависимост от размера на батериите, пропорцията на собствено потребление може да се увеличи, а по този начин степента на енергийна независимост.

 

Управлявайте сами вашата евтина и зелена слънчева енергия

Акакво да кажем за описанието на сметките за електроенергия? Хората може да не забележат повишението на цените, защото понякога е трудно да се ориентират в описанието на различните компоненти в сметките си за електроенергия - много зависи от това, което ви казват. SolarWeb позволява на клиентите да разберат и наблюдават консумацията на електроенергия, така че да извлекат най-доброто от своите PV соларни панели и батериен блок за домашно съхранение.

 

Тъй като информацията за енергийните потоци на вашето домакинство е важна за оптимизиране на собственото потребление, порталът SolarWeb предоставя преглед на данните за производство и потребление на енергия въз основа на множество функции. За мнозина порталът наистина подчертава използването на енергия от собствен независим енергиен източник за първи път. Със своя интуитивен и лесен за използване интерфейс, имате незабавен преглед на цялата подходяща информация.

Коментирай