3M обяснява науката зад светлинното пренасочване на филма за слънчеви панели

Автор admin 20/09/2018 0 Коментари

Тъй като соларната индустрията продължава да расте с експоненциален темп, повишено внимание се отделя на максимално увеличаване на производителността на всички компоненти на соларния модул. По-специално, подобряването на ефективността се превърна в основен двигател за намаляване на разходите на ват и увеличаване на годишното производство на енергия (AEP). Въпреки че напредъкът в технологиите за слънчеви клетки бързо се възприе от индустрията, по-доброто управление на постъпващата слънчева светлина осигурява още един допълнителен път за подобряване на ефективността на модула. След успешното стартиране в края на 2016 г., 3M пуска техническа хартия, целяща постигане на по-добри резултати.

 

В един обикновен слънчев модул до 15% от площта е неактивна, което означава, че светлината, падаща върху тези части на модула, не се преобразува в електричество. 3M светлопренасочващо фолио се полага върху соларните клетки. Сложният дизайн на оптичната структура на филма спомага за подобряване на максималната мощност на соларните панели и годишната енергийна печалба, независимо от ориентацията на модула, след като бъде инсталиран. Чрез използването на филма производителите на модули отчитат увеличение на мощността от 1,5 до 3,0%.

 

 

С 3M Light пренасочващо фолио, значителна част от светлината, която иначе би била отразена от соларния модул, е възстановена", казва Скот Хауърд, 3M Global Marketing Manager за слънчева енергия. "В резултат на това филмът може да помогне за увеличаване на мощността на модула и полевата енергийна печалба и е предназначен да го прави през целия живот на модула."

 

Доказано решение, което лесно се интегрира в процеса на производство на модули, 3M Light Redirecting Film е проектирано така, че да издържи 25-годишния живот на соларния модул.

Коментирай