6 съвета относно избора на правилните инсталатори за вашите соларни панели

Автор admin 05/11/2019 0 Коментари

6 съвета относно избора на правилните инсталатори за вашите соларни панели

 

Намерете подходящия доставчик на слънчеви панели за вашия дом
Закупуването на слънчеви панели е солидна инвестиция, така че трябва да сте сигурни, че сте избрали подходящите за вас. Пазарът е залят от инсталатори, които твърдят, че са най-добрите. Ако не знаете какво да търсите, може да се затрупате от цялата информация. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат в процеса на инсталиране на слънчеви панели.

 

Съвет 1: Доказан опит
От изключително значение е избраният от вас инсталатор да е акредитиран от българския пазар. Добрият инсталатор на соларни панели обикновено е изключително добре подготвен както на теория така и на практика, и зад това стоят неговите доволни клиенти.

 

 

Съвет 2: Посещение у дома/офиса
Инсталаторът трябва да е готов да посети дома ви и да отдели време, за да ви даде информация за пригодността на слънчевите панели за вашия дом или бизнес. Можете също така да очаквате предложения как да спестите енергия и колко енергийно ефективен е вашият дом/бизнес. Ако инсталаторът не желае да отдели време и да оцени вашите специфични изисквания, най-вероятно няма да получите и най-добрата инсталация.

 

Съвет 3: Попитайте за референции
Трябва да помолите инсталатора да ви предостави справки и препоръки от предишни клиенти. Ако са работили известно време, те не трябва да имат проблем с даването на референции. Вие също трябва да направите проучване на инсталатора. Разговорите с предишни клиенти са чудесен начин да разберете как е обработен процесът им на инсталиране.

 

Съвет 4: Гаранция
Трябва да сте наясно с каква гаранция идва оборудването. Средната гаранция, предлагана за слънчевите панели, е около 10-15 години. Ако гаранцията е за по-кратък период от време, можете спокойно да приемете, че качеството на панелите е по-ниско. Батериите за съхранение и слънчевите инвертори имат ограничена гаранция и е около 5-10 години. Повечето инсталатори предоставят и гаранция за изработка, която трябва да бъде най-малко 1 година.

 

Съвет 5: Вземете оферти
На първо място трябва да получите оферти от поне 3 инсталатора. Офертите трябва да са съобразени с вашите конкретни нужди. След това трябва да сравните предложенията и да прецените какво е включено в цената. Някои инсталации се нуждаят от скеле или допълнителни работи на вашия покрив, така че се уверете, че те са включени. Уверете се, че компонентите, които са ви предлагани с необходимото качество. В противен случай може да се окажете, че плащате много повече от това, което виждате в предварителната оферта.

Цената на соларните панели е намаляла значително през последните няколко години и в зависимост от размера на вашата система ще получите персонализирана оферта.

Например, 5kW соларна система ще струва приблизително 9000-13000 лева, но за да сте сигурни, просто попитайте дали има допълнителна работа, която трябва да се свърши, което не се споменава в офертата. По този начин ще знаете дали трябва да извършвате някакви други плащания над цената, посочена в офертата.

 

Съвет 6: Внимавайте за тактиките при продажбите
Инсталаторите, които предлагат качествени продукти и услуги, не се нуждаят от тактики за пресиране, за да ви накарат да купувате техните продукти. Обикновено някои инсталатори ви дават някаква отстъпка или оферта с ограничено време, за да ви накарат да вземете бързо решение на място. Обикновено решения като тези ви струват много в дългосрочен план. Ако фирмата, която ви предоставя офертата, ви подлага на какъвто и да е натиск да направите покупка, вероятно е добра идея просто да подминете.

 

Има много фактори, които трябва да вземете предвид, когато искате да намерите инсталатор на соларни системи. Важно е да се движите със собствената си скорост, както и предварително да инвестирате време в изследвания, за да можете да говорите с инсталатора при по-равни условия. Следвайки това, вие ще можете да вземете образовано решение за продукта, който наистина имате нужда.

 

Фирма Екс Пи Ай ООД извършва монтажи не само в големите градове като: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Казанлък , но и в цялата страна както и в чужбина. 

Коментирай