Как новата технология за соларни системи ще направи слънчевата енергия за дома необходимост

Автор admin 09/01/2019 0 Коментари

Към днешна дата революцията на слънчевата електроенергия е очевидна само в шепа соларни инсталации във вашия квартал, но тази инсталация от слънчеви панели е на път да се превърне в наводнение.Начинът, по който ще произвеждаме електроенергия, никога няма да бъде същият, тъй като слънчевата енергия, произвеждана от една соларна система сега е по-евтина в сравнение с газ или въглища.Слънцето осигурява надежден и достъпен алтернативен източник на електрическа енергия под формата на фотоволтаици (PV) и слънчево отопление чрез концентрирана слънчева енергия (CSP). Слънчевата енергия предлага широка гама от възможности за технически иновации, а 2019 г. обещава да бъде година на революцията на слънчевата енергия за жилищни и търговски приложения, чрез изграждане на фотоволтаични /соларни/ системи.

 

Какво е донесла 2018 г. в индустрията за слънчева енергия?


През първото тримесечие на 2018 г. се наблюдаваха големи успехи в слънчевата индустрия и на хоризонта се появиха повече промени. Според CleanTechnica и неотдавнашните данни на Федералната комисия за енергийно регулиране, новият електроенергиен капацитет на САЩ от възобновяеми енергийни източници надвишава този на природния газ за четвърта поредна година. Това е страхотна новина за слънчевата индустрия, тъй като слънчевата енергия се превърна в една от най-евтините възможности за производство на електроенергия. Очаква се през 2019 г. слънчевата индустрия да види още по-добри технологии, по-ефективни слънчеви панели и продължителни проучвания за строителни материали от трето поколение за слънчеви клетки. Нова технология, като оптимизиране на максимално ниво на клетката, която е нова технология за чип, включена в някои от най-добрите марки слънчеви панели, също ще бъде включена в слънчевите панели през 2019 година.

 

Кой са най-очакваните нови технологии във фотоволтаичните инсталации през 2019?

 

Слънчевата индустрия бързо се разширява със стотици различни модели соларни панели. Това включва нарастващ брой премиум технологични марки в жилищния пазар. Новите технологии за 2019 г. за слънчеви панели, които се очаква да достигнат пазара, включват двулицеви висококачествени панели, всички стъклени модули, безрамкови и т.нар. "clear" соларни модули.

  • Двулицивеите слънчеви панели, по-често известни като двустранни панели, предлагат добавена стойност чрез използване на слънчевата светлина през двете страни на панела чрез отразяване на повърхността отдолу. По-високата енергийна мощност прави тези панели привлекателна опция.
  • Всички стъклени слънчеви панели са иновативни по много начини, включително като са по-визуално привлекателни и трайни, отколкото типичните силициеви клетъчни панели. Те често са интегрирани в капандури и са известни като по-устойчиви на огън и по-малко склонни към ерозия.
  • Соларните панели без рамки решават проблема с неприличните рамки от слънчеви панели, които много собственици смятат за най-малко атрактивен аспект на панелите на покрива. Соларните модули без рамки използват специализиран монтажен апарат, който съответства на панелите за по-рационален вид.
  • "Clear" слънчевите модули използват дизайн без рамки, изцяло затворен в стъкло, който използва същата технология на силиций като стандартните панели, но предлага по-атрактивен външен вид, като сандвичи клетките между две стъклени обвивки, вместо да бъдат монтирани върху непрозрачен материал.

Други модерни технологии включват проекти за слънчева кожа, които предлагат персонализиран вид, който да съответства на вашите керемиди, интегрални слънчеви панели и инвертори и микро-мрежи, които са по-умни и по-малки от традиционните електрически инсталации.

 

По какви нови начини, могажете да използвате соларната енергия през 2019?

 

Оползотворяването на силата на слънцето не е нова концепция, но иновациите ви позволяват да използвате слънчевата енергия по нови, гениални начини. Тъй като технологиите търсят възобновяеми източници за всекидневни предмети, компаниите продължават да адаптират продуктите, за да работят или да се презареждат чрез слънчева енергия с нови тенденции, които се появяват през 2018 г. и след това.

Слънчевото осветление е дългогодишно, популярно използване на слънчева енергия, но сегашните технологии го правят още по-изгодно. Слънчевите светлини подобряват ефективността на Вашия дом и намаляват сметките ви за електричество, но очакват развитие извън дома. Общините, които търсят по-евтини опции за осветление, могат да се възползват от ефективните улични лампи със слънчева енергия.

Слънчевият транспорт предлага още един иновативен принос към възобновяемата енергия за различните видове транспорт. Докато пътищата, захранвани от слънчева енергия, вече са виждали ограничена употреба, очаквайте в близко бъдеще да видите фотоволтаични енергийни автомобили, автобуси, подлези, железопътни линии и самолети.

 

Защо ползването на слънчевата енергия е полезно?

 

Макар и да има някои възприемани недостатъци, има многобройни ползи от използването на слънчева енергия. Слънчевите енергийни (соларни) системи използват чиста, чиста енергия от слънцето, която свободно съществува и е неизчерпаема, и осигурява поле на придобивки като:

  • Намаляване или пълно елиминиране на сметките за енергия
  • Печелене на данъчни кредити и отстъпки
  • Спестявания от първия ден
  • Подобряване на стойността на препродажбата на вашия дом
  • Борба с емисиите на парникови газове
  • Намаляване на зависимостта от невъзобновяеми изкопаеми горива

 

 

Коментирай