Соларно Осветление за Билборд и Реклами

Автор admin 05/06/2019 0 Коментари

Соларното Осветление за билборд е на пазара вече от около 30 години, но едва наскоро, с развитието на високоефективни LED лампи, слънчевите билбордове отговарят на нивото на светлината на тези захранвани директно от мрежата. За съжаление, това не означава, че при изграждане на фотоволтаична система, инсталацията ще бъде вечна. Недобре проектирана и оразмерена соларна система може да наложи непоносима тежест по отношение на честото обслужване, високи разходи за поддръжка и прекомерни разходи за подмяна. От друга страна, добре проектираната слънчева система ще осигури дългогодишно безпроблемно обслужване. Ето 9 съвета, които сме научили през последните 10 години от изграждането на системи за слънчева енергия с висока надеждност.

 

Най-Важното е Качественото осветително тяло

 

Изхитрувайте тук и ще загубите много време. Използвайте само висококачествени марки, на които можете да се доверите. Те могат да изискват повече енергия, но това е, защото те са по-ярки и имат по-добра оптика от евтините марки. Може да струват повече, но това е, защото са проектирани, за да издържат дълго време. Светодиодите се предлагат със среден работен диапазон от около 100 000 часа. Но това е вярно само ако светлината около него и драйвърът, който я захранва, също са построени така, че да издържат 100 000 часа. (по 6 часа на денонощие, това е 45 години)

 

Използвайте реалистични данни за зимното време

 

Ако за вашата калкулация използвате средна слънчева светлина, (слънцегреене), вместо зимните часове на слънцето, вашата система ще се спира често през средната зима и многократно по време на лоша зима. Приходите ви зависят от надеждността,а тя започва със слънчева система с подходящ размер и качествени соларни панели. Честите повреди също драстично намаляват живота на батериите, изисквайки честа и скъпа смяна.

 


Не пестете от батериите

 

Желателно е да си осигурите поне  4 дни резерви /автономност/ на акумулаторите. Да, те струват повече, но удвояват надеждността на системата и живота на батериите. Батериите трябва да издържат минимум 5 години, а правилно оразмерената батерия за батерии трябва да продължи да работи  10 години, дори и в горещите климати.

 

И ги пазете

 

Защитете батериите си от елементите, както естествени, така и от човешки. Таблата предпазват не само от слънчева светлина, но и от вятър, сняг, проливен дъжд и други екстремни метеорологични условия, както и от любопитни очи. Избягвайте пластмасови кутии за батерии или контролни кутии, те са склонни към напукване и влошаване на слънчева светлина и обикновено прегряват батериите, значително намаляват живота им. Те също така са по-трудни за осигуряване и са склонни към напукване от напрежението на по-голям канал.

 

Използвайте кабели с по-голямо сечение

Използвайте проводници с по-голямо сечение, отколкото сте свикнали да използвате. Повечето светлини за постоянен ток са 12/24VDC. Това ще предотврати прекомерното спадане на напрежението, което означава по-ярки светлини. 

 


Изберете вашия таймер внимателно.

 

Изберете вашия таймер или контролер внимателно. DC системите обикновено изискват DC / DC конвертор за осигуряване на чиста, регулирана мощност на таймера или дистанционното управление, което контролира графика на осветлението. Отново е добра идея да защитите таймера и контролите на слънчевата енергия с друг висококачествен авариен прекъсвач в корпуса за управление.

 


Не използвайте остарели технологии.

 

Най-добрите системи използват стандартни соларни панели /фотоволтаични модули/ с голяма площ, комбинирани със зареждане на батерията посредством контролер (MPPT), за най-висока ефективност на соларната система, както и слънчеви модули с дългосрочна гаранция. Всички тези фотоволтаични панели имат много сходни размери и електрически характеристики, независимо от производителя, а MPPT контролера е устройство, което може да осигури с до 15-30% по-ефективно зареждане от това на стандартен PWM контролер.

 


Проектирайте за дълъг живот.

 

Издръжливи материали като горещо поцинкована стомана, алуминиеви профили и контролни кутии, скрепителни елементи от неръждаема стомана и бронзови заземители. Една добре разработена слънчева енергийна система трябва да трае минимум 25 години с малка деградация. Слънчевата система трябва да бъде проектирана така, че да надживее знака.

 


Защитете активите си

 

Защитни предпазители за създаване на многобройни бариери преди навлизането. Катинарите вече са уязвими за безжични шлифовъчни машини и могат да бъдат отрязани за секунди. Използвайте кръгли, плътни катинари, обградени със стомана. По възможност използвайте соларно 4G видеонаблюдение - за да осигурите контрол и допълнителна защита.

 

 

Коментирай