Соларни панели с капсулирани проследяващи огледала

 

Канадският разработчик на слънчеви продукти ISP Solar показа своята пробивна технология в соларната индустрия, представяйки в началото на февруари 2020 г. ново поколение соларни панели на изложението Intersolar в Сан Диего, Калифорния

Патентованата от ISP технология за усъвършенстване на слънчевата технология на ниво панел включва конусообразни огледала, които усилват слънчевите лъчи с до 20 пъти. По този начин ISP модулите се нуждаят от само 1/20 от PV клетките на традиционните панели, за да осигурят същата производителност. Проследяващите огледала са капсулирани в панелите.

ISP модулът включва монокристален силиций с едно съединение, с подобрено съпротивление на колекторите и по-добра проводимост. 

„Нашата цел е да направим слънчевите панели едновременно по-достъпни и по-екологични. Преодолявайки бариерата за достъпност, ние ще осигурим по-бърза възвращаемост на инвестициите за всеки, който избере възобновяемата енергия“, казва съпредседателят на ISP и изобретателят на продукти Раджа Сингх Тули.

„Разработена в продължение на четири години – резултат от множество изследвания и обхваната от множество патенти, технологията на ISP ще помогне за намаляване цената на слънчевата енергия и все по-масовото ѝ използване“, казва още Тули. „Работата ни по създаването на най-достъпните в света устройства за достъп до интернет ни накара да разберем колко важно е достъпното енергоснабдяване и как това остава огромно предизвикателство за твърде много хора в света. Пренасочихме се към решаването на този проблем, като намалим наполовина цената на слънчевата енергия. “

ISP модулите ще се предлагат с пълна 25-годишна гаранция за производителност и оборудване.

Очаква се доставката на продукта да започне през лятото на 2020 година.