Menu
Your Cart

Монокристални

Монокристалните слънчеви панели получават името си от начина, по който са направени. Всяка от отделните слънчеви клетки съдържа силициева пластина, която е направена от монокристал силиций. Най-разпространените все още монокристални панели съдържат или 60 или 72 слънчеви клетки, в зависимост от размера на панела.

Монокристалните слънчеви панели обикновено имат най-висока ефективност и мощност от всички видове слънчеви панели. Ефективността на монокристалния панел може да варира от 17% до 23%.

Тъй като монокристалните слънчеви клетки са направени от единичен силициев кристал, електроните могат да текат по-лесно през клетката, което прави ефективността на фотоволтаичните клетки по-висока от другите видове слънчеви панели.

По-високата ефективност на монокристалните слънчеви панели означава, че те изискват по-малко пространство, за да достигнат дадена мощност. Така че, монокристалните слънчеви панели обикновено имат по-висока мощност от поликристалните или тънкослойните модули.

С други думи, ще ви трябват по-малко монокристални слънчеви панели във вашата слънчева енергийна система, в сравнение с по-голям брой поликристални слънчеви панели, за да генерирате едно и също количество енергия,. Това прави монокристалните слънчеви панели идеални за хора с ограничено пространство на покрива.

Соларен монокристален панел Jinko Tiger Pro 535Wp Half Cut Соларен монокристален панел Jinko Tiger Pro 535Wp Half Cut
Нов ИЗЧЕРПАН
Монокристалният соларен панел Tiger Pro на един от най-големите производители на фотоволтаични модули Jinko с мощност от 535Wp е един от най-качествените монокристални соларни модули в момента на пазара, с много добра ефективност до 20,75% и на конкурентна цена. Jinko предефинира високоефе..
519.00лв.
Соларен монокристален панел QCells DUO G9 355Wp 24V Соларен монокристален панел QCells DUO G9 355Wp 24V
Нов
Висококачествен фотоволтаичен соларен панел на южнокорейския производител Hanwha QCells. Проектиран и тестван в Германия  Таблица показваща най-високо ефективните панели за месец Февруари 2021г.Монокристалният соларен панел на южнокорейския производител на фотоволтаични ..
379.00лв.
Соларен панел 455Wp Risen Titan Half Cut MONO PERC
Нов
Монокристалният соларен панел на  производител на фотоволтаични модули Risen Titan с мощност от 455Wp е един от най-добрите монокристални соларни модули, с отлична ефективност до 20,8% и на страхотна цена. Risen са компанията, която произвежда модули с най-нисък процент температурни загуби..
445.00лв.
Соларен фотоволтаичен панел с изходна мощност от 100W на отлична цена. Панелът е изработен по най-новата технология на припокриващи се соларни клетки (англ. shingled), което елиминира използването на шини (англ. bus-bar) за свързването на клетките. По този начин се елиминират празнините между клетки..
159.00лв.
Качествен монокристален соларен фотоволтаичен панел с изходна мощност от 160Wp на отлична цена. Панелът е изработен по най-новата технология на припокриващи се соларни клетки (англ. shingled), което елиминира използването на шини (англ. bus-bar) за свързването на клетките. По този начин се елиминира..
235.00лв.
Соларен фотоволтаичен панел 180Wp 12V Shingled Соларен фотоволтаичен панел 180Wp 12V Shingled
Нов
Качествен монокристален соларен фотоволтаичен панел с изходна мощност от 180Wp на отлична цена и с компактни размери. Панелът е изработен по най-новата технология на припокриващи се соларни клетки (англ. shingled), което елиминира използването на шини (англ. bus-bar) за свързването на клетките. По т..
269.00лв.
Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)